Zoeken

SMA

SMA Solar Technology is een producent van omvormers uit Duitsland. Het aanbod omvormers van SMA is geschikt voor zowel residentiele als commerciële toepassingen. VDH Solar heeft de volgende type SMA-omvormers in het assortiment:

 • Sunny Boy
 • Sunny Tripower
 • Sunny Tripower CORE1
 • Sunny Tripower CORE2
 • Sunny Tripower X

Sunny Boy 1.5 / 2.0 / 2.5

De Sunny Boy 1.5 / 2.0 / 2.5 omvormer is een ideale keuze voor klanten met kleine zonnestroominstallaties. Dankzij het uitgebreide ingangsspanningsbereik van 80 V tot 600 V biedt dit apparaat veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Bovendien geeft het flexibiliteit bij het selecteren van zonnepanelen en maakt het installatieproces gemakkelijk vanwege het lage gewicht.

Nadat de eenvoudige configuratie via WebUI is voltooid, is de Sunny Boy 1.5 / 2.0 / 2.5 gereed voor kosteloze monitoring via het ingebouwde draadloze netwerk van het apparaat, of online via de SMA Energy App. De geïntegreerde service SMA Smart Connected biedt een ongeëvenaard comfort voor zowel installateurs als eigenaren van zonnepanelen.

Dankzij de automatische omvormermonitoring van SMA Smart Connected wordt de werking van de omvormer nauwlettend geanalyseerd. Eventuele onregelmatigheden worden direct gemeld, waardoor de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt. Dit waarborgt een probleemloze werking en zorgt voor gemoedsrust bij installateurs en eigenaren van zonnepanelen.

 • Efficiënte configuratie met de intuïtieve webinterface
 • Naadloze installatie door het geringe gewicht van slechts 9 kg en een intelligent verbindingsconcept
 • Uitgebreid ingangsspanningsbereik van 80 tot 600 V
 • Optimale flexibiliteit bij het selecteren van het zonnepaneel

Sunny Boy 3.0 / 3.6 / 4.0 / 5.0 AV-41

Dankzij het verminderde gewicht kan de Sunny Boy moeiteloos en ruimtebesparend geïnstalleerd worden. Met de geïntegreerde Webuser Interface kan de Sunny Boy snel operationeel gemaakt worden via een smartphone of tablet.

 • Eén persoon kan de Sunny Boy probleemloos monteren vanwege het lage gewicht van 17,5 kg.
 • Het compacte ontwerp zorgt voor minimaal ruimtegebruik.
 • Dankzij externe aansluitingen verloopt de installatie snel en efficiënt.
 • De intuïtieve inbedrijfstelling en opvolging kunnen moeiteloos via een smartphone of tablet uitgevoerd worden.

De productkenmerken, zoals SMA ShadeFix en SMA Smart Connected, worden aangevuld met geïntegreerde TS4-R communicatie voor paneeloptimalisatie. Hierdoor wordt schaduw op een zonnepaneel probleemloos aangepakt. In gevallen van lichte schaduwvorming zorgt het geïntegreerde schaduwbeheer, SMA ShadeFix, voor een maximale opbrengst. Voor situaties met grotere schaduwvorming of complexe dakstructuren bieden de gemakkelijk en selectief te installeren TS4-R optimizers de mogelijkheid om hoge rendementen te behalen.

 • NIEUW: Geavanceerde paneelmonitoring met geïntegreerde TS4-R communicatie
 • Ervaar het geïntegreerde schaduwbeheer met SMA ShadeFix
 • Profiteer van automatische monitoring door SMA dankzij SMA Smart Connected
 • Volg kosteloos en gemakkelijk online op via Sunny Portal en Sunny Places
 • Optimaliseer uw energieverbruik met dynamische vermogensregeling en maak direct gebruik van overtollige energie, waardoor de afhankelijkheid van het stroomnet wordt verminderd.

Sunny Tripower 3.0-6.0

De Sunny Tripower 3.0-6.0, de ultieme oplossing van SMA voor krachtige residentiële zonnestroominstallaties, biedt ongeëvenaarde prestaties en maximaal gebruiksgemak. Dit geavanceerde systeem combineert uitmuntende omvormerprestaties met het hoogste niveau van comfort voor de gebruikers. Met geïntegreerde diensten en oplossingen voor schaduwproblemen is de Sunny Tripower in staat om zelfs in de meest uitdagende dakomstandigheden te excelleren. U kunt altijd vertrouwen op de Sunny Tripower om het maximale rendement uit zonne-energie te halen en uw elektriciteitskosten te verlagen.

Sunny Tripower 8.0 / 10.0

De Sunny Tripower 8.0/10.0 vormt de ultieme oplossing van SMA voor het creëren van krachtige zonnestroominstallaties in particuliere woningen en kleine commerciële omgevingen. Dit geavanceerde apparaat combineert uitmuntende omvormerprestaties met ongeëvenaard gemak en comfort voor gebruikers. Met geïntegreerde diensten en innovatieve oplossingen om schaduwproblemen aan te pakken, kan dit apparaat elke uitdagende situatie op het dak aan. Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op de Sunny Tripower voor maximale opbrengst uit zonne-energie, terwijl uw elektriciteitskosten aanzienlijk worden verlaagd.

Sunny Tripower X 12 / 15 / 20 / 25

De revolutionaire Sunny Tripower X is de ultieme systeemoplossing voor commerciële zonnestroominstallaties. Met de geïntegreerde System Manager-functie, die directe toegang biedt tot Sunny Portal powered by ennexOS, kunnen maximaal vijf SMA-omvormers en een energiemeter worden gemonitord. Dit maakt dynamische regeling van actief en blindvermogen mogelijk via SMA Dynamic Power Control. De Sunny Tripower X is compatibel met de nieuwste generatie krachtige zonnepanelen, dankzij het brede ingangsspanningsbereik en de hoge ingangsstroom. Het innovatieve ontwerp van de behuizing zorgt voor efficiënte koeling van de elektronische componenten, waardoor de levensduur van de Sunny Tripower X maximaal wordt verlengd.

De inbedrijfstelling van het systeem kan eenvoudig en snel centraal worden uitgevoerd voor alle eenheden. Tijdens het gebruik profiteren gebruikers van geïntegreerde softwareoplossingen: SMA ShadeFix verhoogt de opbrengst van zonnestroom, zelfs bij gedeeltelijke schaduwvorming. SMA ArcFix detecteert vlambogen effectief en voorkomt betrouwbaar brandgevaar.

Inbegrepen:

 • Monitoring en besturing van maximaal 5 omvormers (max. 135 kVA) inbegrepen
 • Directe toegang tot Sunny Portal powered by ennexOS
 • SMA Dynamic Power Control

Veiligheid:

 • Vlamboogdetectie met SMA ArcFix
 • Optionele DC-overspanningsbeveiliging
 • Vereenvoudigde net- en systeembeveiliging

Maximale opbrengst:

 • Verhoogde opbrengst dankzij geïntegreerde SMA ShadeFix
 • Automatische monitoringsservice met SMA Smart Connected

Meer flexibiliteit:

 • 3 MPP-trackers
 • Hoge ingangsstroom voor zonnestroommodules met hoog vermogen
 • Modulaire uitbreidingsmogelijkheden voor toekomstige energiebeheerfuncties.

Sunny Tripower CORE1

60% snellere installatie voor commerciële zonnestroomsystemen, nu nog veiliger en betrouwbaarder.

De gloednieuwe Sunny Tripower CORE1, 's werelds eerste verticale stringomvormer, is uitgerust met twee nieuwe functionaliteiten: vlamboogdetectie en IV-curve diagnose, waardoor een snelle monitoring van de installatiegezondheid mogelijk is. Dankzij het innovatieve ontwerp kan de installatie nu tot wel 60% sneller worden uitgevoerd, terwijl de operationele kosten (OPEX) optimaal blijven. Deze omvormer is de ideale keuze voor gedecentraliseerde zonnestroominstallaties op daken, grondgebieden en overdekte parkeerplaatsen.

Sunny Tripower CORE2

De SMA Core 2 is de ultieme omvormer voor grootschalige commerciële PV-systemen. Deze omvormer is perfect geschikt voor gedecentraliseerde systeemstructuren, met een vermogensbereik tot wel 110 kilowatt. Met in totaal 24 strings en 12 MPP-trackers, wordt de hoogst mogelijke energieopbrengst behaald met het PV-systeem. De Core 2 biedt de mogelijkheid om gedurende de dag een zeer hoge zonnedekking te genereren op verschillende dakopstellingen, zelfs bij gedeeltelijk beschaduwde zonnepanelen.

De SMA Core 2 is uitgerust met in totaal 12 MPP-trackers en 24 strings, met 1100VDC Sunclix-aansluitingen.

SMA ShadeFix

Geniet zonder zorgen, zelfs bij schaduwvorming. Dankzij het geïntegreerde schaduwbeheer van SMA ShadeFix in de omvormer, hoeft schaduw geen spelbreker te zijn. Dit biedt een uitstekende oplossing zonder extra investeringen, zelfs wanneer er schaduw op de zonnepanelen valt.

 

Filters
Sorteren
Overzicht

Toevoegen aan projectlijst

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in